Νεανική Επιχειρηματικότητα

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση - µέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Επιχειρηματικότητα

Νέων), σε όλους σχεδόν τους τοµείς οικονομικής δραστηριότητας. Ειδικότερος στόχος του προγράμματος είναι η στροφή της αναπτυσσόμενης στη χώρα επιχειρηματικότητας

από επιχειρηματικότητα ανάγκης σε επιχειρηματικότητα ευκαιρίας.

Με στόχο την επίτευξη αυτής της αναπτυξιακής στροφής, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενθαρρύνει ιδιαίτερα επιχειρηματικές προτάσεις µε τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Καινοτομία : Η Καινοτομία ορίζεται ως «η εφαρμοσμένη χρήση της γνώσης µε σκοπό την παραγωγή ή/και παροχή νέων ή ουσιαστικά βελτιωμένων προϊόντων, διαδικασιών ή/και υπηρεσιών που βρίσκουν άμεσης παραγωγικής, χρηστικής ή/και εμπορικής εφαρμογής». Επίσης, η έννοια της καινοτομίας περιλαμβάνει τόσο την τεχνολογική όσο και την µη τεχνολογική και την οργανωτική καινοτομία. Συνεπώς, η καινοτομία μπορεί να αναφέρεται σε ένα νέο προϊόν ή µια νέα διαδικασία ή µια νέα υπηρεσία, στους τρόπους παραγωγής τους ή στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται, όπως και στην διοικητική δομή ενός οργανισμού (εσωτερικά ή εξωτερικά σε σχέση µε τους πελάτες ή καταναλωτές). Η Καινοτομία που ενθαρρύνεται µε το παρόν πρόγραμμα μπορεί να είναι Τεχνολογική (αξιοποίηση τεχνολογικής ανακάλυψης ή συνδυασμού διαθέσιμων τεχνολογιών), αλλά και µη Τεχνολογική (εφαρμογή μιας καινοτόμου ιδέας µη τεχνολογικού χαρακτήρα, που θα επηρεάσει σημαντικά και θετικά την ανταγωνιστικότητα της προς ίδρυση επιχείρησης. Υπό αυτή την έννοια, επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι για να χαρακτηριστεί µία πρόταση ως καινοτομική, δεν είναι αναγκαίο να συνδυάζεται αυτή µε ανακάλυψη τεχνολογικού χαρακτήρα.

 

  1. Υψηλή ποιότητα επιχειρηµατικής οµάδας. (Παραγωγικές δεξιότητες,επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό µμορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση τουαντικειμένου κ.τ.λ.)

 

  1. Είσοδο σε νέες αγορές ή σε αναπτυσσόμενες αγορές ανοικτού ανταγωνισμού και θετικών προοπτικών.

 

  1. Ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών ή/και διαδικασιών υψηλής προστιθέµενης αξίας.

 

  1. Δηµιουργία απασχόλησης

 

 

Για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 αναμένεται σύντομα νέα προκήρυξη για υποβολή προτάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Ναύπλιο

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  27520 29727
  27520 29728
 6948729691
 Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου-21100 Ναύπλιο

   

Νεμέα

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 27460 20000
 27460 20000
 6944338266
Παπακωνσταντίνου 81 Β - 20500 Νεμέα